Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte görmezden gelinen, bir çok öğrencinin mağduriyetine yol açan ve kabuk bağlamayan bu yaraya artık müdahale etmek kaçınılmaz oldu. 60 yıllık Eğitim-Öğretim hayatıyla Trabzon'un incisi haline gelen Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği bölümü her sene olduğu gibi bu sene de geleneğini bozmamış ve çok az sayıda mezun vermiştir. Dikkat çeken en büyük ortak nokta ise bu öğrencilerin %90 ının Konstrüksiyon Ana Bilim Dalı dahilindeki derslerinden başarısız olması ve dönem uzatmalarıdır. Bu bir tesadüf müdür yoksa hocaların egolarının kurbanı mıdır bu gençler?
En son olarak bölüm içinde büyük ses getiren bir olaya değinelim.4-5 yıl boyunca bir çok mühendislik dersini vermiş, başarılı olmuş ve mezuniyet sınavlarına girmeye hak kazanmış gençler neden diplomalarından mahrum bırakılmışlardır ? Ki en içler acısı olan durum ise her birinin diğer üniversitelerde yaz okuluna giderek bu derslerden başarılı olmaları ve diplomalarını almaya hak kazanmalarıdır. Bu öğrenciler diğer üniversitelerde aynı dersleri geçmekte ve başarılı olmaktadırlar. Söz konusu olan bu durum akıllara şu soruyu getirmektedir. Asıl başarısız olan kimdir? Konstrüksiyon Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri olan Doç. Dr. Hasan BAŞ ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sabri DUMAN bu konu hakkında ne düşünmektedirler ? Bölümde çok sayıda ders ve öğretim üyesi varken neden bütün sıkıntılar bu hocalarla ve verdikleri derslerle yaşanmaktadır? Sayın Rektör Prof. Dr. Süleyman BAYKAL başta olmak üzere üniversite yönetimi neden bu konuya el atmamaktadır? Türkiye genelinde yüzlerce üniversite piyasaya kendi öğrencilerini gönderip, ektikleri tohumların fidan oluşunu seyrederken bizde durum neden tam tersidir? Neden ülkemizde KTÜ temsilcisi genç beyinlerin yolu açılmamaktadır?
Gençlerin bilgi birikimlerini aktaramamaları , eğitim sürecinin gereğinden fazla sürmesi, gençlerde ve ailelerinde psikolojik yıkıma yol açmaktadır. Geleceğin yetenekli mühendisleri olacak bu gençler, en verimli yaşlarını gelecek kaygısı ve buhranlarla heba etmektedirler. Bu duruma çözüm üretme konusunda Makina Mühendisliği Bölüm Başkanlığı da etkisiz ve yetersiz kalmaktadır. Tüm bu maddi ve manevi kayıplara acilen çözüm bulunması ve KTÜ mezunu mühendislerin ülke genelinde hakkettiği saygıyı görmesi gerekmektedir. Yetkili kurum ve kişilerin olay hakkında soruşturma başlatmaları ve olaya açıklık getirmeleri en büyük arzumuzdur. Dileriz ki bu çığlığımız artık duymamazlıktan gelinmez ve daha fazla öğrenci bizler gibi mağdur edilmez.
NOT: Yıllardır görmezden gelinen bu sorunun dikkate alınması ve gazetenizde yayınlanması umuduyla...
bu makale baştan sona kadar doğru yazılmış bir makaledir.bence makalede belirtildiği gibi aşırı bir ego sorunu bulunmaktadır.türkiyede ki en büyük kampüslerden birine sahip okulun en büyük alanda kurulmuş bölümünde öğrenciler sınava girecek yer bulamayıp başka bölümlerde sınava sokuluyor.bunun sebebi dersten aşırı sayıda çok kişinin kalması.umarız gerekli mevkiler bu sorunu en kısa zamanda çözerler...