Karadenizolay
Ana sayfa Galeri Fotoslayt Videolar Bölge E-bilet Medya Anketler Sitene ekle Haber ara Rss
English Deutsch arabic russian azerbaijani spanish chinese français japanese Georgian persian

Translater

Translate for your language

Gazeteleri okuyabilirsiniz

CHP VE BAYKAL

M.Kemal AYÇİÇEK

22.Mayıs.2010, 22:22

M.Kemal AYÇİÇEK

M.Kemal Ayçiçek-7 mayıs 2003
Seviyorum aslında CHP’yi.
Alternatif bir siyasal parti olarak ta Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze hep vardı. Ama onca siyasi parti kapatılan bu ülkede, CHP için hiç öyle bir tehdit de olmadı. Ya da olamadı. Olsun da demiyorum. Sadece neden sevdiğimi açmak adına birazcik uzattım o kadar.
CHP’yi sevişim, o partiyi yönetenlerden değil sadece benimsediğim alternatifliğindendir. Tıpkı İP,DEHAP,BBP,SHP gibi..Tabi kapanmamışlığından da (Bu çok temizliği anlamında alınmamalı) kendi yaşımla bir yakınlık bulduğumdan belki de sevişim.
Ama bugün CHP’nin Meclise girmiş ikinci büyük parti olması ve ana muhalefet olarak ne yaptığına bakmak istiyorum.
CHP, Ana muhalefet görevini nasıl yapıyor? Ya da yapabiliyor mu? Niçin yapamıyor veya yapıyor ona değineceğim.
CHP, Ak Parti Hükümetine karşı muhalefet yapmakta sınıfta kaldı.Türkiye’de Ana muhalefet yok. Türkiye’nin Dünya’daki yeri ve konumuyla, bölgesel özellikleriyle evrensellikteki yeri ve geleceği ile ilgili bir alternatif göstermeksizin sözde muhalefet olarak her Salı günü grup toplantıları yapıyor o kadar. Orada da incir çekirdeğini doldurmayacak ağırlıkta bir değerlendirme yapılıyor o kadar.
Ana muhalefet partisi genel başkanı hiç sorun yokmuşçasına grup toplantısında emeklilik yaşının 61 yaşa inmesiyle hemen emekliye ayrılacak 500 tane öğretmen adına adeta timsah gözyaşını dökercesine konuşuyor. Yazık..Ana muhalefetteki bir parti genel başkanı 500 tane öğretmen emekli olacak diye bunu Türkiye gündemine getirmeye özel çaba harcarken, okullarını bitirdiği halde bir lokma ekmek arayan binlerce genç ve işsiz öğretmenden tek kelime etmiyor. Ayıp, çok ayıp hem de. Sanki emekli olacak 500 tane 61 yaşındaki öğretmenin yerini dolduracak hiçbir tane işsiz öğretmeni yokmuşçasına böylesine basit bir konuşma. Yazık.
Ben CHP’ye oy vermedim diye değil, vallahi parti adına, o partiye oy vermiş işsiz binlerce öğretmen adayı adına üzüldüğüm için yazıyorum.vicdanım yaz dediği için yazıyorum. Bu kadar basit bir siyaset anlayışı,ancak hizipçiliği ile ünlü Baykal’da olabilirdi.
Erdal İnönü’nin genel başkan seçildiği kongrede dikkatimi çekmişti Baykal’ın hizip zihniyeti ama hala gitmemiş olduğunu görüyor olmak üzüyor insanı. Neler değişmedi ki ama Baykal, hala yıllar öncesinde kalmış ve ne yazık ki CHP’yi de kendi yanlışı ile o dar cenderenin dışına çıkarmamak adına sanki özel çaba harcıyor.

YURT GEZİLERİ

Yaz geldi. Anlarım. Ankara’da yeterince muhalefet yapamadığını anlayan bir Ana muhalefet lideri Baykal, yakında yurt gezilerine çıkarak hükümeti halka şikayet edecek. Buna hazırlanıyor. Çıksın çıksın ki, milletin ne dediğini belki böylece yakından birebir temasla öğrenmiş olur. Çünkü, CHP, halktan kopuk tarzını hala devam ettiren türüne gelişmiş ülkelerde rastlanamayacak kadar halkı anlamayı bir türlü beceremeyen bir parti konumundan kurtulamamıştır. Bu kafayla da kurtulabileceğini de sanmıyorum.
CHP, öncelikle yenibaştan Dünyayı tam anlamıyla okumalı ve gelişmeleri dikkate alarak gelişmiş Demokrasilerdeki gibi bir Ana Muhalefet anlayışını benimsemelidir. Onu yapamıyorsa bari içindeki İstanbul Milletvekili Kemal Derviş’in vizyonundan yararlanmalıdır.
Ama nerede..Deniz Baykal gibi bir genel başkana sahip CHP’nin de Kemal Derviş gibi bir Dünya görmüş insandan yararlanacağını hiç sanmıyorum.kalın sağlıcakla..
 

Bu haber 521 defa okunmustur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Karadeniz nasıl yeşil kalıyor sanıyorsunuz?21.Mayıs.2012

GALERİ

Yorumsuz

Yorumsuz!

ANKET

Demiryolu, Trabzon'a hangi güzergahtan gitmeli?





Tüm Anketler

önerilen linkler

yöresel

Alexa Certified Traffic Ranking for www.karadenizolay.com

memleket gazeteni oku

Subscribe in a reader

Copyright©Tüm hakları saklıdır.Kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir.karadenizolay.com Sadece İnternet Üzerinden Yayın yapmaktadır. 2003- 2012 Haber Merkezi iletişim e-mail: info@karadenizolay.com
RSS Kaynağı | iletişim | künye | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi