google.com, pub-0757568622261103, DIRECT, f08c47fec0942fa0
google.com, pub-0757568622261103, DIRECT, f08c47fec0942fa0
karadenizolay
2023-05-17 23:57:13

Google Bard ile vejetaryen yemek önerileri!

M. Kemal AYÇİÇEK (Denizin Getirdikleri)

mkaycicek@yandex.com (ayçiçek m.kemal) 17 Mayıs 2023, 23:57

Google Bard ile vejeteryanlara yönelik yemekler

M. Kemal AYÇİÇEK / 18 Mayıs 2023

İşte protein ve lif açısından yüksek bazı hızlı, dengeli, vejetaryen yemekler:

Tofu karışımı

Tofu karışımı, protein açısından zengin bir kahvaltı veya brunch almanın harika bir yoludur. Bunu yapmak için tofuyu bir tavada ufalayın ve soğan, biber ve mantar gibi bazı sebzelerle orta ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve en sevdiğiniz baharatlarla tatlandırın.

Vejetaryen Chili

Vejetaryen biber, soğuk bir gün için mükemmel olan doyurucu ve doyurucu bir yemektir. Bunu yapmak için, bir tencerede biraz soğan ve sarımsağı soteleyin, ardından fasulye, mısır, domates ve biber gibi en sevdiğiniz sebzeleri ekleyin. Pul biber, kimyon, tuz ve karabiberle tatlandırın. 30 dakika veya biber koyulaşana kadar pişirin.

Mercimek çorbası

Mercimek çorbası, hafta içi hızlı ve kolay bir akşam yemeği için mükemmel olan lezzetli ve besleyici bir yemektir. Bunu yapmak için, bir tencerede biraz soğan ve sarımsağı soteleyin, ardından havuç, kereviz ve patates gibi en sevdiğiniz sebzeleri ekleyin. Biraz mercimek ve et suyu ekleyin ve kaynatın. Isıyı azaltın ve 30 dakika veya mercimekler yumuşayana kadar pişirin.

Vejetaryen kızartma

Vejetaryen tavada kızartma, yoğun bir hafta içi gecesi için mükemmel olan hızlı ve kolay bir yemektir. Bunu yapmak için, bazı sebzeleri orta ateşte bir wok veya büyük tavada soteleyin. Tofu veya tempeh gibi en sevdiğiniz proteini ekleyin ve iyice ısınana kadar pişirin. Pirinç veya erişte üzerinde servis yapın.

Vejetaryen lazanya

Vejetaryen lazanya, özel günler için mükemmel, doyurucu ve doyurucu bir yemektir. Bunu yapmak için lazanya eriştelerini, sebzeleri ve en sevdiğiniz peyniri bir fırın tepsisine koyun. Basit bir domates sosu üzerine dökün ve peynir eriyene ve kabarcıklı olana kadar pişirin.

Bunlar protein ve lif oranı yüksek, hızlı, dengeli, vejetaryen yemekler için sadece birkaç fikir. Biraz yaratıcılıkla kendi lezzetli ve besleyici vejetaryen yemeklerinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

ikinci menü

İşte protein ve lif oranı yüksek, hızlı, dengeli, vejetaryen yemekler için bazı fikirler:

Tofu karıştırması: Tofu karıştırması, protein açısından zengin bir kahvaltı veya brunch almanın harika bir yoludur. Bunu yapmak için, tofuyu bir tavaya ufalayın ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Soğan, biber ve mantar gibi en sevdiğiniz sebzeleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve sevdiğiniz diğer baharatlarla tatlandırın. Tost veya ekmeği ile servis yapın.

Vejetaryen biber: Vejetaryen biber, protein ve lif açısından yüksek olan başka bir doyurucu ve doyurucu yemektir. Bunu yapmak için, büyük bir tencerede biraz soğan ve sarımsak soteleyin. Fasulye, mısır, domates ve biber gibi en sevdiğiniz sebzeleri ekleyin. Bir kutu doğranmış domates ve bir kutu barbunya fasulyesi ekleyin ve biber tozu, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin. Bir kaynamaya getirin, ardından ısıyı azaltın ve 30 dakika pişirin. Mısır ekmeği veya pilav ile servis yapın.

Vejetaryen makarna salatası: Vejetaryen makarna salatası, hafif ve ferahlatıcı bir yemek için harika bir seçenektir. Bunu yapmak için, paketteki talimatlara göre biraz makarna pişirin. Makarna pişerken soğan, biber ve mantar gibi bazı sebzeleri soteleyin. Büyük bir kapta pişmiş makarnayı, sebzeleri ve en sevdiğiniz sosu birleştirin. Soğutulmuş hizmet.

Vejetaryen tavada kızartma: Vejetaryen tavada kızartma, protein ve lif açısından yüksek, hızlı ve kolay bir yemektir. Bunu yapmak için soğan, biber ve mantar gibi bazı sebzeleri büyük bir wok veya tavada soteleyin. Tofu, tempeh veya seitan gibi en sevdiğiniz protein kaynağını ekleyin ve kızarana kadar pişirin. Soya sosu, zencefil ve sarımsak gibi bir sos ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Pirinç veya erişte üzerinde servis yapın.

Vejetaryen pizza: Vejetaryen pizza, protein ve lif oranı yüksek, lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Bunu yapmak için, önceden hazırlanmış bir pizza kabuğunu soğan, biber, mantar ve domates gibi en sevdiğiniz sebzelerle doldurun. Bir kat peynir ekleyin ve paketteki talimatlara göre pişirin.

Bunlar protein ve lif oranı yüksek, hızlı, dengeli, vejetaryen yemekler için sadece birkaç fikir. Başka birçok olasılık var, bu yüzden yaratıcı olun ve deney yapın!

üçüncü menü

Tofu karışımı Tofu karışımı, protein dolu bir kahvaltı veya brunch almanın harika bir yoludur. Bunu yapmak için, tofuyu bir tavaya ufalayın ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Soğan, biber ve mantar gibi en sevdiğiniz sebzeleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve sevdiğiniz diğer baharatlarla tatlandırın. Tost veya ekmeği ile servis yapın.

Vejetaryen Chili Vejetaryen biber, soğuk bir gün için mükemmel olan doyurucu ve doyurucu bir yemektir. Bunu yapmak için, büyük bir tencerede biraz soğan ve sarımsak soteleyin. Fasulye, mısır, domates ve biber gibi en sevdiğiniz sebzeleri ekleyin. Biber tozu, kimyon ve diğer baharatlarla tatlandırın. Bir kaynamaya getirin, ardından ısıyı azaltın ve 30 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pirinç veya mısır ekmeği ile servis yapın.

Mercimek çorbası Mercimek çorbası, soğuk bir gün için mükemmel olan bir başka doyurucu ve tok tutan yemektir. Bunu yapmak için, büyük bir tencerede biraz soğan ve sarımsak soteleyin. Mercimek, su ve havuç, kereviz ve patates gibi en sevdiğiniz sebzeleri ekleyin. Tuz, karabiber ve diğer baharatlarla tatlandırın. Bir kaynamaya getirin, ardından ısıyı azaltın ve 30 dakika veya mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ekmek veya kraker ile servis yapın.

Vejetaryen lazanya Vejetaryen lazanya, özel bir gün için mükemmel olan lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Bunu yapmak için, lazanya eriştesi, domates sosu, sebzeler ve peynir katmanlarını kullanarak bir lazanya oluşturun. Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene ve köpürene kadar pişirin.

Vejetaryen kızartma
Vejetaryen tavada kızartma, yoğun bir hafta içi gecesi için mükemmel olan hızlı ve kolay bir yemektir. Bunu yapmak için brokoli, havuç ve biber gibi bazı sebzeleri büyük bir wok veya tavada soteleyin. Tofu veya tempeh gibi en sevdiğiniz proteini ekleyin ve iyice ısınana kadar pişirin. Soya sosu, susam yağı ve diğer baharatlarla tatlandırın. Pirinç veya erişte üzerinde servis yapın.

Bunlar protein ve lif oranı yüksek, hızlı, dengeli, vejetaryen yemekler için sadece birkaç fikir. Biraz yaratıcılıkla herkesin keyif alacağı lezzetli ve doyurucu vejetaryen yemekleri kolayca hazırlayabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.