,

Bu adamlar ne yapıyor?

Bu fotoğrafta kocaman adamlar da var çocuklarda..Kiminin sakalları var kiminin saçları dökülmüş..Hani çocukların çamurla oynamaları normal ve sıradan kabul edilir ve zaman zaman da sırf bu yüzden de azarlanır çocuklar

Bu adamlar ne yapıyor?

 Bu adamlar ne yapıyor?

Bu fotoğraf’ta kocaman adamlar da var çocuklarda..Kiminin sakalları var kiminin saçları dökülmüş..Hani çocukların çamurla oynamaları normal ve sıradan kabul edilir ve zaman zaman da sırf bu yüzden de azarlanır çocuklar! Ama burada o yaşlı adamlar da çocuklar gibi çamura bulanıyorlar, hem de büyük bir gayretle..Kimi dizlerindeki ağrılara, kimi de sırtındaki ağrıya, kimi dizlerindeki ekzamaya kimi de belki cildine dinginlik kazandırmayı amaçlayarak çamura bulanıyor. Oysa çamur, hep kötüdür bizim literatürümüzde, ya da olumsuzluk içerir. “Çamur adamlar” gibi, “çamur at izi kalsın” mantığı gibi..oysa bu fotoğraftan sonra her halde “çamura giren terlemez”, “gir çamura, güzelleş” veya uydurun artık uydurabildiğiniz kadar ! Çamur nerede mi? Siz de mi gireceksiniz? Rize’nin İkizdere ilçesi, ılıca köyünde..
 
Fakat,Annelerin birçoğu çocuklarının üstü başı kirlenir ya da mikrop kapar diye çamurda oynamalarına izin vermez. Bunun tam tersi araştırmacılar, çamurda oyun oynamanın çocukları daha akıllı yaptığını açıkladı.
Science Daily.com'da yer alan habere göre, bir dizi deney yapan araştırmacılar topraktaki spesifik bakterilere maruz kalmanın öğrenmeyi ilerlettiğini buldular. Doğal bir toprak bakterisi olan "Mikobakterium vaccae", insanların doğada vakit geçirdiğinde soluduğu ya da vücuduna aldığı bir bakteridir.  
Fareler üzerinde bu bakteriyle ilgili daha önce yapılan araştırmalar, bakterinin beyindeki bazı nöronları uyardığını ve bunun sonucunda serotonin seviyesinin artığını, kaygının azaldığını gösterdi. Serotonin hormonunun öğrenmede rol oynadığını söyleyen araştırmacılar, bu bakterinin farelerde öğrenme sürecini geliştirdiğini tespit ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER